2021.10.25.
HAYAT HASTÁNC EGYESÜLET
"Ha elsajátítottad a lépéseket, elkezdheted megtölteni lélekkel."
(Philip Toshio Sudo)

 

TÁNCOSOK
Hayat - hírek

Bárkányi Anikó

 

27 éves vagyok, Balástyán élek. 2009. szeptembere óta táncolok a Hayat Hastánc csoporttal. Korábban is jártam hastáncra, más csoporhoz, de akkor abbahagytam, amit sajnálok, mert mára sokkal többet tudnék.

A hastánc számomra nagyon kikapcsolódási lehetőség, kecses mozdulatok vannak, átmozgatja a testet, szép ruhákat lehet felvenni, a közösség

A továbbiakban szeretném fejleszteni tudásom, amire az órákon lehetőségem is van. A különböző fellépéseken pedig visszajelzéseket kapunk arról, hogy mennyit fejlődtünk.


Bertáné Farkas Szilvia

Az Egyesület Elnöke

2007.novemberében kezdtem el hastáncolni, először csak hobbi szinten. 2009.-ben részt vettem egy Aziza ws-on, ahol szembesültem azzal, hogy bizony a hastánc nem csak arról szól, hogy zenére koreográfiákat betanulunk és azt előadjuk. Kell hozzá ritmusismeret, stílusismeret, zeneelmélet, zeneismeret, művészettörténet, anatómia, stb.

Komolyabban kezdtem el foglalkozni a hastánccal, melynek eredménye a Hayat Hastánc Egyesület megalapítása lett. Csillagvári Csilla (Hayat) elvégezte Azizánál az oktatóképzést, és Ő lett a csoport oktatója. Nagyon sok mindenre megtanított, de leginkább arra, hogy táncolni csak akkor lehet igazán jól, ha alázattal teszem.

Mára már szenvedéllyé vált számomra, alig várom a hétköznapi munka mellett is a következő órát. Visszanézve régi felvételeket, fényképeket össze se lehet hasonlítani pl. a tartásom. Az egészségemre gyakorolt pozitív hatását érzem nap mint nap, fantasztikus mennyire meghatározó a szervezet számára ez a "keleti csoda". Úgy érzem, meg kell róla tudnom mindent, amit lehet és továbbadni mások számára is ezt a tudást.
Ennek érdekében Balla Tünde - Azizánál 2012. év május 12-én a PL2597 számú FAT akkreditált " Művészeti képesítések - hastánc, orientális-oktató" szakmai tanfolyamot kiválóan megfelelt eredménnyel elvégeztem.

„Amikor táncolsz megengedheted magadnak azt a fényűzést, hogy önmagad légy.” (Paulo Coelho)

Tanáraim: Simon Renáta, Kecskeméti Anett (Kahena), Csillagvári Csilla (2010 májusától), Balla Tünde (Aziza)
Workshopok: Aziza, Kahena, Sana, Safieh Szandra, Lebenszky Lia, Bartos Noémi, Bornemisza Katalin, Mester Anita, Ladányi Alíz


Csillagvári Csilla - Hayat

 

 

Az orientális tánccal 2006 nyarán ismerkedtem meg. Azóta az életem részévé vált, minden percében tartogat valami újat és varázslatosat számomra.

 

Tanáraim: Aziza, Kahena, Dr. Sipos Réka Nadah, Kiss Ágnes

Workshopok: Nieto Mercedes, Kecskeméti Anett Kahena, Brebán Katalin, Aziza, Tia, Dr. Sipos Réka Nadah

2010 novemberében kiválóan megfelelt eredménnyel végeztem el Balla Tünde Aziza hastánc, orientálistánc oktatóképzését, így fejlesztve tovább elméleti és tánctudásomat.

 

"It is not the movements that make a dance beautiful, it is the emotions that inspired the movements that make it beautiful." - Kristy Nilsson

 


Csóka Melánia

Miért és hogyan kezdtem el táncolni?

Mióta az eszemet tudom mindig imádtam táncolni. Szinte mindennemű tánc és zene érdekelt és tetszett. A sors akaratából 2013. júniusában megismerkedtem egy hastáncossal (Péterné Bárkányi Tímeával) aki áradozott a hastánc jótéteményeiről. Megragadta a fantáziámat és elmentem megnézni egy órát.

Már akkor az első alkalommal éreztem, hogy nekem ezt csinálnom kell. A mozgásvilága, a sokszínűsége és a csapat összetartása már első látásra lenyűgözött. 2-3 hónap rendszeres órajelenlét után csodák csodájára megszűnt a derékfájásom, s felszabadultabb lettem. Lassan felfedezem testem játékosságát és fizikai-lelki állóképességemet. Igyekszem elsajátítani a mozgáskultúrát, amiben nagy segítségemre van az egész csapat, de legfőképp tanáraim: Bertáné Farkas Szilvia és Csillagvári Csilla.


Garainé Kenyeres Tímea

2010. novemberében figyeltem fel a helyi művelődési házban egy hastáncoktatást hirdető plakátra, és a lehetőséget megragadva már részt is vettem a következő órán.

A hastánc, mint a messzi kelet varázslatos tánca engem is rabul ejtett. Számomra ez egy tökéletes kikapcsolódási lehetőség, de e mellett remekül edzésben is tart. Úgy érzem ez az a mozgásforma mely a szülések után a legjobb hatással van rám, hiszen átmozagtja az egész testet, és olyan izomcsoprtokat is megmozgat, amiről eddig tudomásom sem volt. Javítja a tartást és a kisugárzást

A fellépéseken kapott pozitív visszajelzéseknek köszönhetően a tánc iránti odaadás és szeretet mind jobban erősödik bennem.

Idővel szeretném elsajátítani azt a nőiességet, lágyságot és érzékiséget, melyet e tánc mozdulatai hivatottak sugározni.


Gera Hajnalka

 


2 éve ismerkedtem meg a hastánccal. Nagyon tetszik ez a kultúra és a tánc különleges mozdulatai. Kislány korom óta szerettem volna megismerkedni ezzel a "keleti világgal" s így mára teljesült ez az álmom!


Tanáraim: Csillagvári Csilla Hayat, Kecskeméti Anett Kahena


Maczkó Andrea

Miért is kezdtem?

Egészségügyi problémáim adódtak és olvastam valahol, hogy a zene, a tánc gyógyír mindenre.

Régóta vonzódtam ehhez a világhoz: ruhák, ékszerek stb.

Szegeden kezdtem pár évvel ezelőtt, utána ismerkedtem meg Csillagvári Csillával (Hayat) és Ő általa kezdtem el egy új csapatban táncolni.

Ma már az életem része és teljesen ki tudok kapcsolni a rohanó, zűrzavaros világból. (talán mondhatom, a csapat mókamestere lettem)

Sokat finomodtak a mozdulataim az elmúlt évek alatt.

Önbizalmat kaptam és nagyon érzés egy csapathoz tartozni.

Tanáraim:

Simon Renáta, Kecskeméti Anett Kahena, Csillagvári Csilla Hayat és a Csapattársaim


Paragi Julianna

 

Régóta vonzott a keleti világ és kultúra. Csodálattal néztem egy-egy hastáncbemutatót.

Szerencsére 2008-ban elérhető közelségbe került számomra is. Azóta rendszeresen járok órákra, egyre inkább része az életemnek. Magabiztosságot kölcsönöz és mindezek mellett nagyon  feszültségoldó és nyugalom sugárzó hatása van rám.
A zene, a ritmikus mozgás, a közösség sokat jelent. Mindig valami újat tanulhatok, ismerhetek meg, és ez energiával tölt fel. Az órák nagyon hangulatban telnek, önmagmamra figyelhetek, az ajtón kívül maradnak a mindennapi gondjaim, bosszúságaim.

Célom, hogy minél jobban elsajátítsam a hastáncmozdulatokat, sokkal nőiesebb, magabiztosabb legyek a színpadon és a mindennapokban is.

"Úgy kell táncolni mintha senki nem figyelne
 Szívből kell jönnie, ha azt akarod hogy jó legyen"

/Andrew Matthews/


Péterné Bárkányi Tímea

 

Egy évvel szülés után kezdtem táncolni. A mozgás nagyon sokat segít a mindennapos feszültség és a betegség leküzdésében.

Legfontosabb célom az egészség megőrzése . Mindenkinek ajánlom a hastáncot!


Tóth Tímea

 

Másfél éve egy kirakodóvásáron láttam hastáncos kellékeket, amelyek nagyon megtetszettek és vettem egy rázókendőt.

Pár hónappal később láttam egy hirdetést egy újságban, hogy hastánc tanfolyam indul. Elmentem az első órára és azóta a tánc szerelmese lettem.

Csillagvári Csillától (Hayat) az oktatómtól nagyon sokmindent tanultam.

Az első fellépésen még nagyon izgultam, de mára ezt kevésbé érzem.

Eddig két versenyen vettem részt a csoporttal: II. Kecskeméti Hastáncverseny, III. Gyöngyösi Országos Hatáncverseny. Mindkét versenyen nagyon jól éreztem magam és várom a további megmérettetéseket.

Amikor táncolok elfelejtem a gondokat.

Okatatók akiknek a workshopjain részt vettem:

Kecskeméti Anett Kahena, Ladányi Alíz, Ujvári Borbála Nilufer, Balla Tünde Aziza


Táncosok száma: 10


Vissza a foldalra


Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /opt/share/www/h/hayathastanc.hu/public_html/tancosok.php:2) in /opt/share/www/h/hayathastanc.hu/public_html/Functions/session.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /opt/share/www/h/hayathastanc.hu/public_html/tancosok.php:2) in /opt/share/www/h/hayathastanc.hu/public_html/Functions/session.php on line 2